Exclusieve pracht.

Product fotografie voor Servando

Waarom is goede fotografie voor je merk belangrijk? En wat maakt een foto nou eigenlijk goed? Laten we eens kijken naar de foto’s die we voor Servando mochten maken. We laten je zien waar we op letten en waarom we bepaalde keuzes maken.

Fotografie bij Servando uit Rijssen

S ervando is een bedrijf in Rijssen dat exclusieve potten en lampen verkoopt. Deze potten en lampen worden met de hand geschilderd en krijgen zo hun exclusieve uitstraling. Gijs Veldman, de ondernemer achter Servando, benaderde ons voor het maken van product foto’s en sfeerfoto’s voor op zijn website, die wij overigens ook gebouwd hebben. Geïnteresseerd in webdesign? Kijk dan eens op media.cantique.nl Maar in dit portfolio item wat meer over de fotografie.

Het belang van proffesionele foto’s op je website.

Goede fotografie is van essentieel belang op je website. In dit geval al helemaal. Servando richt zich namelijk op het hoge segment in de markt. Zijn producten worden met de hand vervaardigd en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Daar hangt echter een prijskaartje aan en daarom is een sterke merkbeleving cruciaal. Professionele fotografie zorgt daarvoor. Zorgvuldig uitgezochte locaties laten op de foto’s zien in welke situaties de potten het mooist tot hun recht komen. Ook laten we op deze foto’s de verschillende mogelijkheden zien. Wat we in alle foto’s terug hebben laten komen is rust, warme kleuren en een huiselijke sfeer. De foto’s zeggen eigenlijk tegen de websitebezoeker: “kijk, dit mis je nog in jouw huis of tuin.”

Natuurlijk licht en flitsers zijn een gouden combi voor een fotoshoot bij daglicht.

De fotoshoot hielden we op een prachtige voorjaarsdag met veel zon. Fotograferen bij intens daglicht wordt vaak bestempeld als een no-go. Dit hoeft echter niet zo te zijn, deze foto’s bewijzen dat. Maar eerlijk is eerlijk, een pot heeft er geen moeite mee om tegen de zon in te kijken en je krijgt dus ook geen dichtgeknepen ogen op de foto. Om de harde schaduwen van het daglicht te compenseren hebben we 2 flitsers meegenomen. Deze gebruikten we vervolgens om de schaduwen mee op te lichten en zo altijd de potten mooi uit te laten komen.

Waarom fotograferen met een flitser?

Het effect van fotograferen met een flitser en de kracht van nabewerking.

Zonder flitser, onbewerkt

Je ziet wel, deze foto spreekt niet aan. Hij is veel te donker, dit heeft echter een reden. Als we de foto lichter hadden geschoten zou de lucht op de achtergrond overbelicht zijn geweest en dat is niet meer op te lossen in het nabewerken.

Zonder flitser, bewerkt

Dit is al een stuk beter, de voorgrond is een stuk lichter, de kleuren en het contrast zijn opgehaald. Toch mist de foto levendigheid en er ligt geen duidelijke nadruk op het product waar het om gaat, de bloempot.

Met flitser, onbewerkt

Meteen is het effect van de flitser te zien. Er komt nu niet alleen meer licht van buiten maar ook wordt de pot van links (de schaduwkant) belicht. Hierdoor krijgt de foto meer diepte en wordt de focus meer naar de voorgrond getrokken. De pot lijkt ronder en het reliëf op de pot is duidelijker zichtbaar.

Met flitser, bewerkt

De nabewerking heeft de puntjes op de i gezet. De wolken in de achtergrond waren iets overbelicht maar dankzij het fotograferen in RAW formaat was dit nog te corrigeren. Het eindresultaat is een sfeervolle, haarscherpe foto waarin het product stralend tot zijn recht komt.

Op zoek naar een fotograaf in de buurt van Rijssen?

Ben je onder de indruk van onze foto’s en geïnteresseerd in wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of kom langs voor een bak koffie en een goed gesprek. Ps. geïnteresseerd in dronefotografie? Bekijk dan dit portfolio item eens: Dronefotografie voor SGP Rijssen-Holten.