Huisstijl design

Sigma Metaaltechniek

Huisstijl Design

Sigma Metaaltechniek

 

Sigma Metaaltechniek is een eenmanszaak gevestigd in gemeente Rijssen-Holten. De hoofdfocus van Sigma Metaaltechniek is het engineeren van mechanische producten en onderdelen in bouw sectoren en de agrarische sector. Wij mochten voor dit bedrijf de huisstijl vormgeven.

Beeldmerk

Het beeldmerk van Sigma Metaaltechniek maakt gebruik van de kleine letter sigma, wat voortkomt uit het Griekse alfabet. De bedrijfsnaam is dus eigenlijk geleend het Griekse alfabet. De kleine letter sigma staat functioneert niet alleen als letter van het Griekse alfabet, want dit wordt ook gebruikt in sterkte berekeningen van metaal en constructies. Dit symbool staat voor spanning, sterkte en doorbuiging en is hier om dus ook een veelgebruikt symbool door engineers en metaalbewerkers. Verder kan dit beeldmerk in drie kleuren toegepast worden als bijvoorbeeld een bullet voor opsommingen.

Kleurgebruik

In de huisstijl wordt er gebruik gemaakt van de drie kleuren: antracietgrijs, briljant oranje en bleekgroen. Deze kleuren creëren een krachtige industriële sfeer. Antracietgrijs is een tijdloze kleur en geeft een modern en stijlvol gevoel. Briljant oranje is een zeer opvallende en krachtige kleur, dit is erg toepasselijk voor metaaltechniek. Bleekgroen dient in deze huisstijl als steunkleur voor wat variatie in media-uitingen.

Wil je ook een huisstijl laten opmaken? Neem vrijblijvend contact met ons op.