Huisstijl design

Stadsschrijvers Rijssen

Huisstijl design

Stads­schrijvers Rijssen

 

Stadsschrijvers Rijssen is een werkgroep die de geschiedenis van Rijssen beschrijven in diverse publicaties. Ze willen zich hierbij ook richten op een jonger publiek om de geschiedenissen over te geven op de jongere generatie. Zo zijn ze onder andere bezig met het realiseren van een stripboek. Schrijven over stadsgeschiedenis, en dat met een frisse blik. Dit is waar Stadsschrijvers Rijssen voor staat en wat in de huisstijl naar voren moest komen.

 

Het logo bevat het Stadswapen en een kroontjespen wat samen de boodschap helder communiceert. Gezien het over geschiedenis gaat is een klassieke uitstraling gepast. Echter hielden we ook voor ogen dat de huisstijl eigentijds moet zijn. Daarom hebben we het ontwerp zo minimalistisch mogelijk uitgevoerd.

 

Een (bijna) symmetrisch, 2D lijnontwerp in 2 kleuren. De gekozen typografie bevat 2 fonts. Een sierlijk, klassiek font voor de naam en een strak, modern font voor de ondertitel Rijssen. Dit moderne font wordt tevens gebruikt voor verdere tekstuele toepassingen. Het klassieke font kan ook toegepast worden voor titels.

 

De kleuren blauw en geel zijn te herleiden naar het stadswapen van Rijssen, dit zorgt voor herkenning. Deze kleuren bouwen overigens ook mee aan de balans tussen klassiek (blauw) en fris/modern (geel).

 

Kijk voor meer informatie over Stadsschrijvers Rijssen op hun website: www.stadsschrijversrijssen.nl