Cantique Media

6 Redenen om te Kiezen voor een Rebranding en Nieuwe Huisstijl

Het komt regelmatig voor dat grote bedrijven hun huisstijl/branding vernieuwen. Dit is vaak een vrij ingrijpende beslissing die veel consequenties draagt. Toch is het soms noodzakelijk. In deze blog vind je 6 redenen om je huisstijl te vernieuwen.

 

“Een nieuwe huisstijl is niet alleen mooi maar soms ook noodzakelijk.”

1. De bestaande huisstijl sluit niet meer aan bij de marktontwikkelingen en trends.

De zakelijke wereld evolueert voortdurend, gedreven door technologische vooruitgang, veranderende consumentenvoorkeuren en opkomende trends. Om relevant te blijven en mee te gaan met de tijd, is het belangrijk dat een bedrijf zich aanpast aan deze ontwikkelingen. Een rebranding biedt de kans om de organisatie in lijn te brengen met actuele markttrends en de verwachtingen van de doelgroep.

2. De merkbeleving spreekt de doelgroep niet (meer) aan.

Soms verandert de doelgroep van een bedrijf, of breidt deze uit naar nieuwe markten. Een rebranding kan noodzakelijk zijn om beter aan te sluiten bij de behoeften en verwachtingen van de nieuwe doelgroep. Het kan helpen om een breder publiek aan te spreken en de positionering van het merk te optimaliseren.

3. Herpositionering van het Merk

Bedrijven evolueren en groeien, en soms is er behoefte aan een heroverweging van de positionering in de markt. Wellicht is de onderneming gegroeid in expertise en ervaring en wordt de focus verlegd naar grotere opdrachten. Je huisstijl is dan erg bepalend of je serieus genomen wordt door de grote bedrijven met wie je samen wilt werken. Een rebranding biedt de mogelijkheid om een nieuwe strategie te omarmen, nieuwe waarden te communiceren en een verfrissende kijk op het merk te presenteren. Dit kan leiden tot een sterker concurrentievoordeel en een betere positionering in de markt.

4. Nieuwe huisstijl bij een fusie of Overname

In het geval van fusies of overnames kan een rebranding noodzakelijk zijn om een uniforme identiteit te creëren voor de samengevoegde entiteiten. Het helpt om eenheid uit te stralen en een duidelijk beeld te vormen van het vernieuwde bedrijf, zowel intern als extern.

5. Herstel van Imago door rebranding

Bij negatieve publiciteit of een imagoprobleem kan een rebranding dienen als een krachtig instrument om een nieuw hoofdstuk aan te kondigen. Het biedt de mogelijkheid om een positiever beeld te creëren, vertrouwen te herstellen en klanten opnieuw te betrekken bij het merk.

6. Innovatie en vernieuwing

Een verouderde huisstijl kan de indruk wekken dat een bedrijf niet meegaat met de tijd of niet innoveert. Een nieuwe huisstijl kan fungeren als een visueel bewijs van vernieuwing en innovatie, wat belangrijk is om relevant te blijven in een snel veranderende zakelijke omgeving.

“Een nieuwe huisstijl is een zichtbare koerswijziging”

Overtuigd?

Een nieuwe huisstijl biedt jouw bedrijf de kans om zich aan te passen aan veranderingen, beter te communiceren met je doelgroep, te bouwen aan je imago en een nieuwe koers in te slaan.

Wil je jouw bedrijf sterk in de markt zetten? Laat ons je adviseren en helpen bij het vormgeven van een (nieuwe) huisstijl. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom eens langs!